Acasă Alegeri 2020 PAS solicită CEC să deschidă secţii de votare suplimentare în mai multe...

PAS solicită CEC să deschidă secţii de votare suplimentare în mai multe state europene şi să doteze secţiile de vot cu mai multe scanere

0

Reprezentantul PAS la CEC a depus un demers cu privire la problemele cu care s-au ciocnit alegătorii de peste hotare. Potrivit PAS, în acest an au existat mai multe buletine de vot în secţii, dar din cauza organizării defectuoase, nu s-a reuşit absorbirea tuturor alegătorilor care s-au prezentat la secţiile de vot.

Propunerile PAS pentru organizarea mai eficientă a secţiilor de votare:

1) Deschiderea unor secţii suplimentare în: Iaşi, România; Frankfurt, Germania; Kassel, Germania (alternativ – 1 secţie în Kassel şi 1 secţie în Dortmund); Villeneuve St. Georges, Franţa; Hamburg, Germania; Vejle, Danemarca; Haifa, Israel.

2) Dotarea secţiilor în care au existat rînduri de alegători cu mai multe scanere, dacă este necesar, realocarea scanerelor de la secţiile cu mai puţini alegători, spre cele care au fost aglomerate în turul I. Asigurarea cu scanere funcţionale, care să nu necesite resetare;

3) Asigurarea secţiilor la care s-au format cozi în primul tur cu persoane care să gestioneze rândurile formate, dotarea lor cu geci fluorescente, implicarea poliţiei locale în asigurarea ordinii şi a respectării distanţei sociale;

4) Asigurarea birourilor electorale ale secţiilor de votare cu un număr maxim de membri;

5) Dacă este prelungit programul de vot, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Comisia Electorală Centrală, dar şi ambasadele trebuie să comunice despre acest lucru imediat şi cu menţionarea faptului că secţia e deshisă până la epuizarea rândului de alegători.

6) Desfăşurarea unei campanii de informare privind aplicarea ştampilei pe buletinul de vot, dar nu marcarea cu pixul.

7) Măsurarea temperaturii cetăţenilor şi dezinfectarea mâinilor înainte de a intra în secţie. Mai mulţi membri ai birourilor electorale au sugerat această soluţie pentru a reduce timpul de vot şi, respective, rândurile la secţii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.