Acasă Anticipate 2021 Partidele politice sub cronometru: CEC solicită prezentarea rapoartelor financiare

Partidele politice sub cronometru: CEC solicită prezentarea rapoartelor financiare

0

15 iulie 2021 este termenul limită de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor pentru semestrul întâi al anului 2021. Despre aceasta amintește Comisia Electorală Centrală (CEC) într-un comunicat remis presei.

CEC menționează că partidele politice beneficiare de subvenții de la bugetul de stat vor prezenta rapoartele respective și la Curtea de Conturi.

Raportul privind gestiunea financiară a partidului politic se prezintă Comisiei atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, iar ulterior acestea vor fi făcute publice, fiind plasate la rubrica „Finanțarea partidelor” pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md.

CEC atenționează că neprezentarea de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice, faptă ce se consideră contravenție și este pasibilă de răspundere contravențională.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.