Acasă Economic Oficial: De pe 4 iunie Energoatom va furniza energie electrică R. Moldova

Oficial: De pe 4 iunie Energoatom va furniza energie electrică R. Moldova

0

Compania ucraineană de stat Energoatom anunță că din 4 iunie 2022 începe furnizarea energiei electrice către Moldova.

Potrivit unui comunicat remis presei, DP „NAEK „Energoatom”, cel mai mare producător de energie electrică din Ucraina, a semnat un contract de export cu compania moldovenească de stat Energocom.

Potrivit acordurilor, Energoatom intenționează să furnizeze pe parcursul lunii iunie 85,2 mii MW/h la prețul de 77 $ pentru 1 MW/h.

„Energoatom are un mare potențial de a crește producția de energie electrică, astfel că exportul său în Moldova, iar mai târziu în țările vecine UE, este o direcție extrem de promițătoare a activităților comerciale ale companiei.

Exporturile ucrainene vor permite țării să-și diversifice aprovizionarea cu energie electrică și să-și consolideze securitatea energetică”, se arată în comunicatul remis.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.