Acasă Social Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are...

Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor

0

David, un băiețel de doar 5 luni, are nevoie urgent de tratament, care este unul costisitor, în străinătate. Cei care nu pot trece indiferenți sunt rugați să ofere o mână de ajutor.

David a fost diagnosticat cu cancer ocular rar – retinoblastom, scrie SafeNews.md cu referire la Știri.md.

Dacă nu se iau măsuri urgente, cancerul se va răspândi la alte organe și atunci șansele de a-l salva vor fi mai mici.

Mama lui David face apel la toată lumea.

Fiul cel mare, Nikita, are 8 ani, iar cel mic, David, are 5 luni.

David s-a născut sănătos, dar în primele săptămâni, mama lui a observat o pată gălbuie pe pupila ochiului drept.

Medicii au spus că acest lucru se întâlnește la bebeluși.

Când pata a început să crească și să devină tulbure, medicul de familie a devenit îngrijorat și a sfătuit-o să meargă la oftalmolog.

Ajunși la Centrul Mamei și Copilului, în data de 28 octombrie, copilul a fost examinat și diagnosticat cu retinoblastom – discutabil.

Au fost trimiși la o altă clinică, unde copilului i s-a făcut o ecografie a globului ocular și s-a confirmat diagnosticul.

După aceea, au fost trimiși la un centru de diagnostic, unde, sub anestezie, băiatul a fost supus unui examen RMN foarte dificil.

Diagnosticul a fost definitiv – retinoblastom.

„Nici măcar nu-mi pot exprima starea! S-au vărsat atâtea lacrimi! Pentru întreaga noastră familie numeroasă și prietenoasă, acesta a fost un adevărat șoc! Nu am putut înțelege că asta ni s-a întâmplat nouă, iubitului nostru David.

Nu am avut timp să-mi plâng durerea: a trebuit să acționăm urgent. După cum au spus medicii, cu cât tratamentul începe mai devreme, cu atât este mai mare probabilitatea unui rezultat bun”, povestește mama micuțului David.

Retinoblastomul este un cancer al ochiului. Cel mai des se dezvoltă la copiii sub trei ani.

În retină se formează o tumoare. Majoritatea copiilor cu retinoblastom se pot recupera. Dacă tumora este localizată în zona ochilor, atunci prognosticul este foarte favorabil, iar dacă s-a răspândit în alte părți ale corpului, atunci șansele de recuperare sunt reduse.

La moment, David este internat la Institutul Oncologic, unde a început chimioterapiile pentru a preveni răspândirea cancerului.

Totuși, este necesar să fie tratat și, eventual, să fie operat în străinătate. În Moldova încă nu e posibil de făcut față unor astfel de boli.

Rezultatele testelor împreună cu cererile de spitalizare au fost trimise la mai multe clinici din Germania și Elveția.

Deocamdată nu se știe exact cât va costa tratamentul, dar vor fi necesari cel puțin 40.000 de euro doar pentru efectuarea primelor proceduri, care ar trebui să oprească creșterea celulelor canceroase.

„Suntem o familie obișnuită, cu venituri cât să ducem un trai decent, pentru noi acest tratament este peste puterile noastre. De aceea apelăm la mila oamenilor buni să ne ajute să ne salvăm copilul”, mai susține mămica lui David.

Cei care vor să ofere ajutor o pot face prin intermediul următorului LINK.

  • 1/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 2/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 3/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 4/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 5/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 6/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor
  • 7/7Oferă o șansă la viață! Un băiețel de doar 5 luni are nevoie de ajutor

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.