Acasă Sport O tenismenă din Moldova a reprezentat țara de una singură în Turcia

O tenismenă din Moldova a reprezentat țara de una singură în Turcia

0

O tânără tenismenă moldoveancă a participat de una singură la Campionatele ITF Tennis Europe 14 și Under Development din Turcia, după ce întreaga echipă nu a putut să ajungă în Antalya din cauza închiderii spațiului aerian moldovenesc.

În timp ce celelalte 10 națiuni participante au sosit la sfârșitul lunii februarie cu un antrenor, o echipă de jucători și un anturaj de susținere, moldoveanca Iana Semichina, în vârstă de 14 ani, a ajuns la Antalya pentru a concura singură sub steagul Republicii Moldova, după ce țara noastră și-a închis spațiul aerian din cauza războiului din Ucraina, fapt ce nu le-a permis să se deplaseze în Turcia, transmite SafeNews.md cu referire la Realitatea.md.

Semichina, care a concurat la un turneu de lângă Paris, cu o săptămână înainte, a putut zbura direct în Turcia.

Am primit un telefon din Moldova care mi-a spus că toate zborurile au fost blocate și nu au putut trimite o echipă

„Călătorim în Turcia pe 24 februarie, exact când a început invazia. Am primit un telefon din Moldova care mi-a spus că toate zborurile au fost blocate și nu au putut trimite o echipă”, a declarat Victor Cabral, ofițerul de dezvoltare al ITF pentru Europa.

Din fericire, Semichina a putut zbura de la Paris și s-a dovedit atât nedescurajată, cât și hotărâtă în fața situației tulburătoare atât de aproape de casă. Ea a călătorit la Antalya cu mama ei, antrenoare de tenis (care a devenit din neatenție căpitanul echipei moldovenești) și s-a aliniat alături de toate celelalte echipe pentru a purta drapelul Moldovei.

„Sunt două evenimente la Campionatele de Dezvoltare – un 12 Under și un 14 Under, așa că toate națiunile au participat la ceremonia de deschidere cu echipe destul de mari. Din Moldova, tocmai a fost doar această fetiță singură, ținând doar placa cu numele țării ei”, a explicat Cabral.

A fost atât de drăguț pentru toate celelalte echipe. Ea a devenit mascota turneului

„A fost un sentiment foarte uman în toate. Imediat oamenii au încercat să o facă confortabilă și să o protejeze puțin. Și este, de asemenea, foarte drăguță, foarte profesionistă. Ea vorbește foarte, foarte bine engleza și astfel a comunicat bine cu toată lumea”.

Semichina a egalat această maturitate pe teren, ajungând în semifinalele probei de simplu și, în cele din urmă, câștigând play-off-ul pentru locul trei după ce a învins-o pe turca Esila Toklu în seturi consecutive.

Toți s-au mobilizat, iar autoritățile din Turcia au ajutat-o cu adevărat, punând imediat la dispoziție o mașină pentru a o duce pe ea și pe mama ei la un magazin de sport pentru a cumpăra niște pantofi de tenis.

„Toată lumea s-a adunat și poporul turc a ajutat-o cu adevărat, punând imediat la dispoziție o mașină pentru a le duce pe ea și pe mama ei la un magazin de sport pentru a cumpăra niște pantofi de tenis, pentru că nu avea să se joace pe zgură. Au fost toată această logistică în spate, așa că nu a fost ușor și, în ciuda tuturor acestor dificultăți, ea a obținut un oarecare succes”.

Deocamdată, tânăra tenismenă nu poate să se întoarcă acasă și va continua să călătorească și să concureze în străinătate în viitorul apropiat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.