Acasă Sport Număr record de infectați la Tokyo, cu 8 zile înainte de deschiderea...

Număr record de infectați la Tokyo, cu 8 zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice

0

Cu 1.308 de cazuri noi de infectare cu COVID raportate joi, Tokyo a înregistrat cea mai mare cifră zilnică a îmbolnăvirilor începând din luna ianuarie. Capitala Japoniei va găzdui Jocurile Olimpice 2020 începând cu 23 iulie, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Guvernul metropolitan de la Tokyo a anunţat peste 1.000 de cazuri zilnice de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, cifre pe care capitala niponă nu le mai înregistrase de 6 luni şi cu tendinţă de creştere de circa o lună.

Tokyo se confruntă cu o revenire a cazurilor de săptămâna trecută, ceea ce a determinat guvernul să declare stare de urgenţă în capitala niponă pentru evitarea răspândirii virusului şi care au ca măsură principală limitarea orelor de lucru.

Ca urmare a decretării stării de urgenţă la Tokyo, gazda Jocurilor Olimpice (23 iulie – 8 august), autorităţile şi Comitetul organizator au decis desfăşurarea competiţiei fără spectatori.

Totodată, numărul persoanelor, cu excepţia sportivilor, care vor participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ar putea fi mai mic de 1.000, conform unei surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

După interzicerea accesului spectatorilor străini, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii au decis pe 8 iulie să interzică şi prezenţa publicului japonez la întrecerile olimpice de la Tokyo şi din prefecturile vecine Kanagawa, Saitama şi Chiba.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.