Acasă Social Noul șef de la SIS deține și cetățenia unui alt stat: Cum...

Noul șef de la SIS deține și cetățenia unui alt stat: Cum argumentează

0

Noul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, deține nu doar cetățenia Republicii Moldova, dar și pe cea a unui alt stat. A recunoscut chiar Musteața, în plenul Parlamentuluui, după ce a fost întrebat despre acest lucru de către deputatul BCS, Alexandr Nesterovschi.

Șeful SIS dă asigurări că asta nu reprezintă o problemă, pentru că legea nu interzice.

„Da, confirm că am cetățenia altui stat, la fel cum au circa 1 milion de cetățeni ai Republicii Moldova, cetățeni care își iubesc țara, la fel cum o fac și eu.
Legea nu interzice persoanelor care dețin dublă cetățenie, să ocupe funcții de demnitate publică”, a adăugat noul șef de la SIS, înainte să primească votul de încredere în Legislativ.

Alexandru Musteața, consilier al prim-ministrei Natalia Gavrilița, a fost numit șef la SIS, joi, 2 iunie. Candidatura acestuia a fost susținută de 54 de deputați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.