Acasă Social Nemerenco: Statul cheltuie bani în van pentru tratarea infectaților nevaccinați

Nemerenco: Statul cheltuie bani în van pentru tratarea infectaților nevaccinați

0

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a făcut o declarație scandaloasă privind tratamentul pacienților infectați cu coronavirus, care nu s-au vaccinat. Aceasta a declarat că statul „cheltuie bani în van” pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care nu sunt vaccinați.

„Pacienții care se află la terapia intensivă, în dependență de spitalul în care se află, ajunge să coste un caz de terapie intensivă de la 20.000 de lei, uneori până la 150.000 de lei. Un singur pacient. Noi cheltuim acești bani în van, deoarece cineva are tupeul și încăpățânarea să nu dorească să se vaccineze, căci oricum face boala”, a declarat Ala Nemerenco.

Reamintim că, în septembrie anul trecut, fostul șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANPS), Nicolae Furtună, spunea că în Moldova, 99% dintre decesele cauzate de COVID-19 s-au produs în rândul persoanelor care aveau cel puțin o boală concomitentă, numindu-le „o povară pentru ei înșiși și pentru alții”.

Aceste cuvinte au provocat un val de critici și indignare. Scandalul s-a încheiat cu demisia lui Furtună.

Atunci Ala Nemerenco a spus că regretă decizia de a-l numi pe Nicolae Furtună în funcția de șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), pe care a luat-o când era ministră în Guvernul Sandu.

„Un lucru este clar – domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar din cauza declarațiilor sale, ci și pentru că a gestionat foarte prost situația pandemică din țara noastră. Cele 1.074 de persoane care au murit din cauza COVID-19 nu au fost o povară pentru cei dragi. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”, a comentat Nemerenco atunci.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.