Acasă Social FOTO // Agenții economici, verificați: Unul va fi deconectat de la apă....

FOTO // Agenții economici, verificați: Unul va fi deconectat de la apă. Motivul

0

Controale inopinate la 10 agenți economici care desfășoară diverse activități de producere. După prelevarea probelor de apă, unii s-au ales cu prescripții, prin care sunt avertizați despre necesitatea stringentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentrații majorate de poluanți.

„Unii agenți economici sunt debranșați de la serviciile de apă și canalizare, alții urmează S.A.„Apă-Canal Chişinău” continuă controalele inopinate la agenții economici și se depistează continuu persoane care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi. Prin urmare, vor fi intensificate verificările în teren ale agenților economici, dar și persoanelor fizice chiar și în zilele de odihnă pentru a depista aceste nereguli. 
Astfel, doar pe parcursul a două nopți, au fost inspectați 10 agenți economici care desfășoară diverse activități de producere. Ca urmare a controalelor inopinate au fost prelevate probe de apă, iar unii agenți economici vor primi prescripții, prin care sunt avertizaţi despre necesitatea stringentă de a nu deversa în sistemul public de canalizare ape uzate cu concentraţii majorate de poluanți. Iar un agent economic, care nu s-a conformat și după prelevarea repetată a probelor și s-a demonstrat că apele uzate deversate au concentrații depășite, va primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare”, a scris primarul capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Specialiștii zilnic inspectează instalațiile interne de apă și canalizare și totodată, instalațiile de preepurare proprie, fântânile arteziene la întreprinderi industriale, cu întocmirea ulterioara a actului tehnic și a schemei rețelelor de apă și de canalizare, precum și stabilirea punctelor de control a apelor uzate.

„Verificările vor fi intensificate la agenții economici din domeniul vinicol, prelucrării lactatelor, peștelui, cărnii, produselor alcoolice. În cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi, aceştia riscă să fie sistați”, a mai adăugat Ceban.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.