Acasă Economic Moldova va solicita finanțare adițională de la FMI pentru anul 2022-2023

Moldova va solicita finanțare adițională de la FMI pentru anul 2022-2023

0

O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional va veni în scurt timp în Republica Moldova. Autoritățile vor solicita finanțare adițională atât pentru anul 2022, cât și pentru 2023. Premierul Natalia Gavrilița a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se discută și cu alți finanțatori ai cheltuielilor bugetare, cum ar fi Banca Mondială și Uniunea Europeană, pentru a crește finanțările.

Finanțarea adițională este solicitată pentru a putea acoperi cheltuielile crescânde, pentru a menține puterea de cumpărare a populației prin indexarea pensiilor, creșterea compensațiilor, creșterea salariilor, lansarea programelor de reziliență economică în domeniul agricol și alte sectoare. 

E vorba și de măsuri de eficiență energetică.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița susține că e nevoie de o politică fiscală expansivă a Guvernului și e nevoie de finanțare pentru a putea acoperi necesitățile de cheltuieli în condițiile dificile în care se află țara.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.