Acasă Economic Rusia a început livrarea de gaze naturale către R. Moldova conform noului...

Rusia a început livrarea de gaze naturale către R. Moldova conform noului contract semnat cu „Gazprom”

0

Livrările de gaze către Republica Moldova au început luni,1 noiembrie, în baza unui nou contract cu „Gazprom”, a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al „Moldovagaz”, Alexandr Barbov.

„Astăzi au început livrările de gaze naturale către Republica Moldova în cadrul unui nou contract. Costul acestuia în noiembrie este determinat după formula de calcul al prețului la care s-a ajuns în cadrul negocierilor cu „Gazprom”. Gazul este furnizat pe ruta anterioară prin teritoriul Ucrainei”, a spus Barbov.

Precizăm că  „Gazprom” şi Republica Moldova au anunţat vineri, 29 octombrie, despre prelungirea cu cinci ani a unui acord de livrare a gazului rusesc către Chișinău, la un preț aproximativ de 450 de dolari per mia de metri cubi.

Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei „Moldovagaz” și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.