Acasă Economic Moldova urmează să semneze un acord de 3,8 mln dolari pentru promovarea...

Moldova urmează să semneze un acord de 3,8 mln dolari pentru promovarea exporturilor în UE

0

Republica Moldova urmează să semneze cu Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale (BM), un acord de cooperare, în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II). Comisia economie, buget și finanțe a aprobat miercuri, 3 noiembrie, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, proiectul are menirea de a spori competitivitatea sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene. De asemenea, proiectul urmărește consolidarea capacităților de export ale sectorului horticol.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.