Acasă Economic Moldova produce de opt ori mai mult ulei și grăsimi decât acum...

Moldova produce de opt ori mai mult ulei și grăsimi decât acum un an

0

În luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 industria alimentară a înregistrat o creștere a producției cu 74,4%, ceea ce a generat creșterea indicelui general cu 9,9%, arată datele Biroului Național de Statistică.

Creșteri substanțiale s-au înregistrat la fabricarea uleiurilor și grăsimilor vegetale și animale, aceasta majorându-se de 8,3 ori,.

Creșteri au mai fost înregistrate și la prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor – de 2,1 ori, fabricarea produselor de morărit, a amidonului și produselor din amidon – cu 79,4%, producția, prelucrarea și conservarea cărnii și a produselor din carne – cu 25,4% , fabricarea altor produse alimentare, inclusiv zahărul, – cu 23,1% .

În același timp, s-au înregistrat descreșteri ale producției industriale la fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor cu 32,5%, prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor – cu 13,4% , la fabricarea produselor lactate – cu 1,3%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.