Acasă Economic Datoria Moldovei e cu 1,2 miliarde de lei mai mică decât acum...

Datoria Moldovei e cu 1,2 miliarde de lei mai mică decât acum un an

0

Datoria publică internă a Moldovei pentru primele patru luni ale anului 2022 a scăzut faţă de perioada corespunzătoare din 2021 cu 1,32 miliarde lei, constituind 32 miliarde lei.

Potrivit Infotag, ministerul finanţelor, reducerea datoriei interne a statului în acest an s-a realizat prin reducerea emisiunii de titluri de stat, prin plasarea cărora ministerul finanţelor împrumută resurse financiare pe piaţa internă pentru nevoile bugetului de stat

La începutul lunii mai, datoriile legate de titlurile de stat se ridicau la 17,4 miliarde lei.

Aceasta este cu 1,3 miliarde de lei (79%) mai puţin decât datoriile pe care le avea ministerul finanţelor la sfârşitul anului 2021.

Datoria statului pentru obligaţiuni se ridica la începutul lunii mai la 12,3 miliarde lei. Ponderea acestui tip hârtii de valoare în totalul datoriei interne era de peste 38% din datoria Moldovei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.