Acasă Istorii din spatele culisei Misterul virusului Covid-19 de la Procuratura Anticorupție. De ce abia acum a...

Misterul virusului Covid-19 de la Procuratura Anticorupție. De ce abia acum a fost instituit regimul de carantină

0

După ce săptămâna trecută, portalul SafeNews.md a scris că situația din cadrul Procuraturii Anticorupție se agravează, iar instituția poate deveni un adevărat focar al virusului Covid-19, fiind confirmați pozitiv mai mult angajați, astăzi, 1 iunie, Procuratura Generală confirmă informația și susține că sediul central al PA va activa în regim special timp de o săptămână.

Începând de astăzi și până la finele acestei săptămâni, Oficiul central al Procuraturii Anticorupție va activa într-un regim special, de la distanță.
Decizia a fost luată după ce șase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticați cu COVID-19.
Potrivit unui Ordin semnat de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în această perioadă va fi asigurată testarea organizată la COVID-19 a tuturor angajaților acestei procuraturi specializate, se arată în comunicatul PG.

Deși izolarea personalului Procuraturii Anticorupție, trebuia să fie o prioritate pentru conducerea instituției, chiar de la depistarea singurului caz pozitiv, acest lucru nu a fost făcut. Viața și sănătatea angajaților a fost pusă în pericol, asftel crescând și numărul celor infectați cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Situația de la Procuratura Anticorupție se AGRAVEAZĂ. Cel puțin 5 persoane INFECTATE cu COVID-19

Se pare, însă, că nici creșterea alarmantă a numărului celor infectați nu a motivat conducerea procuraturii să instituie regim de canatină. Adevăratul motiv pentru care astăzi, angajații PA nu vor merge la serviciu, este faptul că reprezentanții Centrului Național Anticorupție, de la care PA închiriază sediul – nu lea permis procurorilor să acceadă în încăpere, susțin sursele SafeNews.md.

Sâmbătă dimineață, atunci când cineva din colegi a mers la serviciu, li sa indicat că CNA nu le permite intrarea în sediul instituției până când nu vorm prezenta cu toții rezultatele testelor. Prin urmare colegii au făcut cale întoarsă. Era evident că nici luni nu vom avea acces în birourile de serviciu, a declarat pentru SafeNews.md un angajat al PA, care a solicitat păstrarea anonimatului.

Din acest motiv, angajații au decis de sine stătător ca să fie supuși cu toții testării, iar despre rezultatele obținut se anunța în chat-ul comun al instituției. Realizând că numărul celor infectați crește alarmat, conducerea PA a luat o decizie halucinantă. În loc să încurajeze personalul, să le asigure testatea în masă, sau să verifice izolarea acestora, s-a decis înlăturarea chat-ului.

La moment nu este clar care este de fapt numărul angajaților în Procuratura Anticorupție – confirmați pozitiv cu virusului Covid-19. Aceștia se arată îngrijorați atît pentru viața lor, cât și pentru siguranța colegilor.

CITEȘTE ȘI: Un alt adjunct al PA, testat pozitiv cu Covid-19

Amintim că vineri, 29 mai, unul dintre adjuncții instituției a anunțat conducerea că a fost confirmat cu noul virus, iar un ofițer delegat la PA din cadrul SPIA era în așteptarea rezultatelor testului. Deși era clar că angajații infectați au intrat în contact cu colegii din cadrul procuraturii, conducerea instituției nu a luat măsurile de protecție necesare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.