Acasă Economic Ministrul Spînu anunță cum va fi stabilită datoria față de Gazprom

Ministrul Spînu anunță cum va fi stabilită datoria față de Gazprom

0

Moldova ar putea să se adreseze la Gazprom privind restructurarea datoriei acumulate până la încheierea unui nou contract pentru livrarea gazelor naturale, la sfârșitul auditului. Declarații în acest sens au fost făcute publice de către vicepremierul, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

După spusele sale, negocierile prevăd ca auditul trebuie efectuat într-un timp foarte scurt, de câteva luni.

„Avem puțin timp, trebuie să efectuăm acest audit în patru–cinci luni. 
Responsabilitatea va fi a Agenției Proprietății Publice și a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Vom merge pe o licitație internațională ca să găsim cea mai potrivită companie.
După asta, vom decide dacă este posibilitatea să stingem datoria în decurs de cinci ani. Dacă nu, va trebui să purtăm negocieri cu Gazprom și să cerem restructurarea datoriei”, a spus Spînu la Postul de televiziune națională.

Pe 29 noiembrie, după mai multe etape de negocieri, Gazprom și Moldovagaz au semnat un nou contract pentru cinci ani pentru livrarea gazelor naturale, de asemenea, cele două părți au convenit asupra unui audit asupra datoriilor acumulate.

În timpul negocierilor, Gazprom a spus că datoria Moldovagaz față de Gazprom constituie 709 milioane de dolari.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.