Acasă Economic Guvernul va decide procurarea energiei electrice de la cel puțin 2 furnizori

Guvernul va decide procurarea energiei electrice de la cel puțin 2 furnizori

0

Guvernul va veni miercuri cu modificări la Legea cu privire la energia electrică, pentru a stabili obligativitatea procurării energiei electrice de la cel puțin doi furnizori, în contextul asigurării securității energetice a țării. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița într-o conferință de presă.

Prim-ministrul susține că, cantitatea procurată de la primul furnizor și cel de-al doilea va depinde de diferența de preț oferită. 

„Deci, se va face o licitație, unde furnizorul care va oferi cel mai mic preț va lua o anumită cantitate și furnizorul care va oferi următorul preț va lua o cantitate mult mai mică, în dependență de această diferență de preț”, a adăugat premierul.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat anterior că licitațiile cu potențialii furnizori vor avea loc în luna februarie, în contextul în care contractul cu Centrala de la Cuciurgan expiră la data de 1 martie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.