Acasă Justiţie Ministrul Justiției: Vrem să reducem supraplinul sistemului penitenciar

Ministrul Justiției: Vrem să reducem supraplinul sistemului penitenciar

0

Vizita delegației Departamentului de executare a hotărârilor CtEDO al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei a fost un prilej de a comunica despre măsurile întreprinse de autoritățile Moldovei pentru a preveni repetarea încălcării drepturilor omului pe segmentul condițiilor de detenție. Declarația a fost făcută de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

În cadrul întrevederii, Veronica Mihailov-Moraru a discutat cu Clare Ovey o serie de aspecte importante privind remediile interne, și aplicarea mecanismului de compensare a prejudiciului.

De asemenea, s-a vorbit despre construcția noului penitenciar ce va reduce din supraaglomerarea spațiilor de detenție și faptul că deja există o reducere a populației penitenciare, grație efectului cumulativ al modificărilor legislative. 

„Reprezentanții Curții au menționat că există o cooperare bună cu membrii Direcției Agent guvernamental și au încurajat includerea statisticilor în comunicare cu Departamentul de executare a hotărârilor CEDO”, a mai adăugat Veronica Mihailov-Moraru. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.