Acasă Justiţie ULTIMA ORĂ! PG intensificată investigarea cazurilor de îmbogățire ilicită: Dosarele Druță, Sternioală,...

ULTIMA ORĂ! PG intensificată investigarea cazurilor de îmbogățire ilicită: Dosarele Druță, Sternioală, Țuțu și Chitoroagă – SUPUSE VERIFICĂRILOR

772
0
ads

Verificări pe dosarele de rezonanță! Este vorba despre dosarele pe numele ex-judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorului-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatului Constantin Țuțu, care vor fi supuse verificărilor. Un anunț în acest sens a fost făcut public de către Procuratura Generală, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul emis de Procuratura Generală

Combaterea corupției reprezintă una din prioritățile stabilite în activitatea Procuraturii, iar standardele recunoscute la nivel internațional în acest domeniu, recomandă statelor să urmărească inclusiv bunurile obținute de către funcționarii corupți. Urmând aceste standarde de către procurori a fost intensificată activitatea de investigare a cazurilor de îmbogățire ilicită, indiferent de statutul subiectului investigațiilor.
În acest context, având în vedere interesul sporit al publicului față de reacția organelor de drept în raport cu unele cauze penale inițiate în perioada lunilor iulie – noiembrie 2019, în special cu privire la faptele infracționale de îmbogățire ilicită ( art.330/2 alin.(2) din Codul penal), pretinse a fi comise de către : ex-judecătorii Ion Druță și Oleg Sternioală, ex-procurorul-șef al PCCOCS Nicolae Chitoroagă, ex-deputatul Constantin Țuțu și alte dosare de categorii similare de infracțiuni, Vă informăm că, la 07.10.2021, s-a dispus efectuarea verificărilor, pentru a stabili evoluția investigațiilor și motivele care au determinat tergiversarea dispunerii unor soluții legale în termeni rezonabili pe aceste cazuri. De menționat, că de la momentul pornirii urmăririlor penale au trecut deja doi ani.

Mai mult, controlului vor fi supuse și alte procese/cauze penale cu privire la cazuri de corupție, care prezintă un interes sporit pentru societate, inclusiv cele care au fost subiect al flashmob-ului din 12.10.2021 în fața Procuraturii Generale.

Menționăm că, toate activitățile se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Codului de procedură penală și sunt menite să asigure realizarea eficientă a scopul legii penale, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale fiecărei persoane.   

Despre rezultatele verificărilor vă vom informa suplimentar în timp.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here