Acasă Economic Ministru: Se analizează introducerea stării de urgență în energetică

Ministru: Se analizează introducerea stării de urgență în energetică

0

Guvernul analizează scenariul introducerii stării de urgență în domeniul energetic. Declarațiile au fost făcute publice de către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni televizate, în contextul în care Moldovagaz, care urmează să achite până pe 20 ianuarie Gazprom-ului banii pentru gazul livrat în decembrie și avansul pentru luna curentă, nu va găsi bani pentru a-și îndeplini obligațiunile contractuale.

”Dacă Gazprom nu acceptă amânarea, iar Moldovagaz nu identifică altă soluție, analizăm un alt plan, inclusiv introducerea stării de urgență, care să permită mai multe acțiuni. Respectiv, să oferim compensații în avans. Asta e una dintre acțiuni”, a declarat Andrei Spînu.

Totodată, vicepremierul a menționat că în luna februarie prețul de livrare a gazului va fi cu circa 100 de dolari mai mic decât în luna curentă, când Republica Moldova achită 647 de dolari pentru o mie de metri cubi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.