Acasă Diverse Microorganismele care produc valuri roşii pe Marea Neagră

Microorganismele care produc valuri roşii pe Marea Neagră

0

În România, în zona ţărmului s-au format aşa-zisele „valuri roşii“. Este vorba de apariţia unui microorganism care dă culoare apei mării, spun agenţii Gărzii de Mediu Constanţa. În urma sesizărilor primite la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa in cursul zilei de 17.11.2020, referitoare la o posibilă poluare apărută în apa Mării Negre, echipa de permanenţă a efectuat verificări în zona digului Agigea, portului Midia si porturilor turistice Mangalia şi Constanţa, transmite SafeNews.md cu referire la adevarul.ro.

Agenţii Gărzii de Mediu Constanţa spun că acest fenomen este cauzat de apariţia în zona ţărmului a unui microorganism ce aparţine grupului dinoflagellatelor din planctonul marin, respectiv Noptilluca scintillans.

Microorganismul devine abundent la ţărmurile mărilor, în dreptul oraşelor-port, provocând astfel apariţia aşa-numitelor “red-tide”(valuri roşii).

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.