Acasă Sport Messi va rămâne la FC Barcelona pe un salariul redus la jumătate

Messi va rămâne la FC Barcelona pe un salariul redus la jumătate

0

Lionel Messi s-a înțeles cu oficialii clubului FC Barcelona pentru prelungirea contractului până în 2026. Starul argentinian va avea însă la gruparea catalană un salariu redus la jumătate față de cel precedent, informează BBC. Lionel Messi a avut la FC Barcelona un contract anual de 138 de milioane de euro, sumă în care intrau salariul, drepturile de imagine și bonusuri de performanță, transmite SafeNews.md cu referire la libertatea.ro.

În noul contract, asupra căruia cele două părți au ajuns la un acord de principiu, Lionel Messi va avea și o clauză de reziliere imensă, de 350 de milioane de euro.

Înțelegerea dintre cele două părți depinde acum de plecările unor jucători care vor permite FC Barcelona să finanțeze salariul căpitanului din Argentina.

În prezent liber de contract, după ce precedenta înțelegere cu FC Barcelona s-a încheiat la 30 iunie, Lionel Messi se află în vacanță, după ce a câștigat cu Argentina Copa America (1-0, în finală cu Brazilia).

Detaliile noului contract nu au fost încă finalizate. Reînoirea contractului lui Lionel Messi a fost ținta principală din această vară a noului președinte de la FC Barcelona, Joan Laporta. 

Barca ar dori un schimb cu Altetico Madrid care i-ar implica pe atacantul Antoine Griezmann și mijlocașul Saul Niguez, în ideea de a reduce masa salarială.

Unii fotbaliști, Junior Firpo, Jean-Clair Todibo și Carles Alena, au fost deja vânduți pentru a „elibera” bugetul, dar vor urma și alte plecări ale unor jucători cunoscuți.

Lionel Messi este golgheterul all-time al Barcelonei, cu 672 de goluri și a câștigat cu gruparea catalană 10 titluri în La Liga, patru Ligi ale Campionilor și șapte Cupe ale Spaniei.

De asemenea, deține recordul de șase Baloane de Aur câștigate în carieră.

Despre Lionel Messi s-a vorbit în această vară de un transfer la Paris St-Germain sau Manchester City.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.