Acasă Comunicate de presă Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău de Ziua Libertății Presei: „Misiune dificilă. Riscă...

Mesajul Ambasadei SUA la Chișinău de Ziua Libertății Presei: „Misiune dificilă. Riscă pentru a ne aduce informații care ne pot salva”

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău exprimă recunoștință față de jurnaliști și speră că autoritățile din Republica Moldova apreciază activitatea acestora.

Într-un comunicat de presă, Ambasada SUA a menționat că, în acestă perioadă de COVID-19, munca jurnaliștilor este mult mai dificilă și riscantă.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Ambasada SUA exprimă recunoștință față de bărbații și femeile care se angajează zilnic în meseria dificilă, dar și inspirată, de informare a oamenilor. În timpul acestei pandemii, această muncă a devenit și mai dificilă, iar mulți jurnaliști riscă cu propria siguranță pentru a ne aduce informații din primă sursă care ne poate ajuta pe toți ceilalți”, se arată în mesajul Ambasadei SUA la Chișinău.

Statele Unite îți arată speranța că autoritățile moldovenesști oferă reporterilor acces liber la informația de interes public.

„Sperăm că și autoritățile din Republica Moldova apreciază activitatea jurnaliștilor și oferă reporterilor acces liber la informația de interes public. Ambasada noastră este mândră că susține libertatea presei și activitatea organizațiilor media independente din Moldova. O democrație de succes necesită un public informat”, se arată în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.