Acasă Extern Medici fără Frontiere: În Ucraina nivelul violenţelor asupra civililor este şocant

Medici fără Frontiere: În Ucraina nivelul violenţelor asupra civililor este şocant

0

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a constatat că în Ucraina s-a atins un „nivel şocant” al violenţelor împotriva civililor.Organizaţia susţine că personalul a văzut dovezi ale unui „nivel şocant” de „violenţă nediscriminatorie” asupra civililor.

Organizaţia caritabilă medicală a înfiinţat un tren spital în Ucraina şi a declarat că a fost martoră la o lipsă „scandaloasă” de efort pentru a cruţa şi proteja civilii.

Între 31 martie şi 6 iunie, peste 650 de pacienţi au fost evacuaţi medical cu trenul din estul Ucrainei către spitale din zone sigure, iar peste 40% dintre răniţii din tren erau bătrâni sau copii, cu răni provocate de explozii, amputări traumatice, şrapnel şi răni prin împuşcare.

„Majoritatea pacienţilor cu care am vorbit atunci când au desemnat cine este responsabil pentru rănile lor au indicat forţele militare ruseşti şi cele susţinute de Rusia”, a declarat MSF.

Foarte mulţi civili au fost răniţi în timpul unor atacuri care au vizat zonele rezidenţiale.

„Rănile pacienţilor noştri şi poveştile pe care le spun arată fără îndoială nivelul şocant de suferinţă pe care violenţa nediscriminatorie a acestui război îl provoacă civililor. Mulţi pacienţi din trenul MSF au fost răniţi de lovituri militare care au vizat zone rezidenţiale civile”, a adăugat Christopher Stokes, coordonatorul de urgenţă al MSF.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.