Acasă Politic Mariana Durleșteanu, APEL către Maia Sandu: ”Situație fără precedent”

Mariana Durleșteanu, APEL către Maia Sandu: ”Situație fără precedent”

0

Mariana Durleșteanu a anunțat marți, 16 februarie, că a acceptat să fie candidata socialiștilor la funcția de prim-ministru, motivând că „nu poate fi indiferentă față de situația din Republica Moldova”. Totodată, aceasta o îndeamnă pe Maia Sandu „să asigure un dialog cu toate fracțiunile întru a depăși această situație fără precedent și pentru a nu dezamăgi cetățenii de pretutindeni de votul acordat”.

Noi, cetățenii Republicii Moldova, trăim un moment de grea încercare, unde politicul trădează încrederea oferitp de către noi dar și mai mult trădează speranța pentru viitoarea generație. Am luat decizia de a accepta invitația la funcția de prim-ministru, pentru că nu pot fi indiferentă și nu pot tolera caa votul, oferit de cetățeni, să fie trădat din cauza intereselor partinice. Țin sa menționez că nu reprezint nicio formațiune politică și nu am solicitat această poziție. Am acceptat propunerea în contextul situației fără precedent: criza politică, pandemică și economică”, a anunțat Durleșteanu.

Într-un mesaj public, Mariana Durleșteanu a atenționat că „bugetul statului este sustenabil până în iunie 2021 și deficitul bugetar nu va fi de 14 miliarde de lei, ci dublu – respectiv, țara poate intra în colaps financiar”.

„Consider că politicul existent trebuie să vină cu o Hartă de Parcurs (road map) privind alegerile parlamentare anticipate, cu un proces clar cum vor fi declanșate, când vor fi și cum se gestionează țara în această perioadă. Vreau să văd clar ce cheltuieli se vor tăia sau de unde se vor găsi acele surse financiare ca să se asigure desfășurarea anticipatelor. Ce facem cu programul de vaccinare care nu este bugetat, cum se vor aloca cheltuieli pentru teste COVID-19 și pentru asigurarea cheltuielilor păturilor vulnerabile întru a supraviețui în această perioadă. Cum susținem mediul de afaceri? Moldova va avea o descreștere economică nu de 14% ci mult mai mare, deci cum se va asigura un buget al țării după iunie 2021”, a mai spus Durleșteanu.

Îndemnul către șefa statului:

Sugerez ca doamna președinte să asigure un dialog cu toate fracțiunile întru a depăși această situație fără precedent și pentru a nu dezamăgi cetățenii de pretutindeni de votul acordat”, este sugestia Marianei Durleșteanu.

Natalia Gavrilița a fost desemnată a doua oară în calitate de candidată la funcția de prim-ministru. Șefa statului, Maia Sandu, a anunțat la data de 11 februarie, decizia în cadrul unui briefing de presă, după ce a organizat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare și a recepționat scrisoarea majorității, formate din PSRM, Partidul „Șor” și neafiliați, care a propus-o pe Mariana Durleșteanu.

Mariana Durleșteanu, candidata propusă de majoritatea PSRM-ȘOR/Pentru Moldova la funcția de premier, susține că nu știa că printre cei care vor semna în susținerea sa se va număra și Partidul ȘOR.

Durleșteanu a declarat, în cadrul unei intervenții pentru Pro TV, că atunci când i s-a propus să candideze la această funcție nu știa că în susținerea sa vor semnat și cei de la ȘOR.

„Eu am primit invitație de la câteva partide, printre ele nu era și ȘOR. Nu am comunicat cu nimeni de la ei și nu cred că pot comunica, știind raportul Kroll”, a declarat Durleșteanu.

newsin.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.