Acasă Justiţie Marea Britanie nu exclude înăsprirea sancțiunilor pentru Platon și Cavcaliuc

Marea Britanie nu exclude înăsprirea sancțiunilor pentru Platon și Cavcaliuc

0

Marea Britanie a înghețat active rusești de 22 de miliarde de lire sterline, după invazia armatei lui Putin în Ucraina. Acest blocaj a afectat 90 la sută dintre băncile rusești, a declarat ambasadoarea Marii Britanii la Chișinău în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru TV8.

Întrebată despre protecția pe care o oferă Londra fugarilor moldoveni Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc, șefa misiunii diplomatice a spus că Regatul Unit este un stat de drept, fără să ofere detalii la subiect, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

„ – Există vreo restricție legală pentru autoritățile britanice de a impune sancțiuni acestor persoane?

– Primul lucru pe care l-aș spune este că recunosc și apreciez frustrarea pe care oamenii o pot simți că acești oameni se află în Marea Britanie. Aș spune că da, există, prin urmare, restricții privind capacitatea de a duce mai departe unele dintre aceste procese. Dar cred că multe sisteme se confruntă cu unele dintre aceste provocări atunci când vine vorba de respectarea statului de drept. Și cred că celălalt lucru pe care l-aș spune pentru a încerca să vă reasigur este că Regatul Unit este o țară care respectă statul de drept și vom încerca să facem tot posibilul pentru a ne asigura că se ajunge la rezultate echitabile”.

Ambasadoarea a recunoscut că știe mai multe despre moldovenii care se ascund de justiția moldovenească în Marea Britanie, dar la aceasta etapă nu poate divulga anumite lucruri. Șefa misiunii diplomatice britanice a precizat, însă, că spațiul de manevră a oligarhilor moldoveni se îngustează, întrucât Londra ia în calcul înăsprirea sancțiunilor.

Citește mai departe pe tv8.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.