Acasă Justiţie Deputatul Marina Tauber – transferată la Penitenciarul nr.13

Deputatul Marina Tauber – transferată la Penitenciarul nr.13

0

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” și deputata în Parlamentul R.Moldova, Marina Tauber, luni, 25 iulie în Penitenciarul nr.13. Potrivit informațiilor, transferarea parlamentarei la Penitenciar nu a fost posibilă până anterior din cauza că hotărârea instanței a fost pronunțată în zilele de odihnă. Mai exact, în ziua de sâmbătă, 23 iulie.

La fel, instituțiile abilitate urmau să-i pregătească dosarul personal.

La 23 iulie, Marinei Tauber i-au fost înaintate învinuirile în dosarul finanțării ilegale a Partidului ȘOR.

Simpatizanți ai Partidului Politic „ȘOR”, însoțiți de membri și deputați, au venit în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana pentru a protesta împotriva reținerii deputatei Marina Tauber.

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către grupul criminal organizat, condus de Ilan Șor.

Comisia juridică, numiri și imunități a dat aviz pozitiv la cererile privind imunitatea Marinei Tauber.

Centrul Național Anticorupție (CNA), Procuratura Anticorupție (PA) și SIS au descins în dimineața zilei de 21 iulie cu percheziții la mai multe adrese din Republica Moldova.

Tot pe 21 iulie, la ședința Parlamentului au parvenit două cereri din partea Procuraturii Generale cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Marina Tauber.

Dumitru Robu declară că Marina Tauber ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidului.

Marina Tauber a anunțat că urmează să fie reținută.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.