Acasă Politic Maia Sandu: R. Moldova are acum mai multe provocări ca niciodată

Maia Sandu: R. Moldova are acum mai multe provocări ca niciodată

0

Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a purtat ieri o discuţie online cu directorul regional al Băncii Mondiale (BM) pentru Moldova, Belarus şi Ucraina, Arup Banerji, prezentându-şi viziunea despre cooperarea viitoare. După cum a fost informat Infotag de serviciul de presă al administraţiei prezidenţiale, ea a trecut în revistă situaţia politică din ţară, menţionând că Moldova are acum „mai multe provocări ca niciodată: sărăcia, care s-a agravat ca urmare a pandemiei, afectând şi oameni tineri, care şi-au pierdut veniturile; nevoia de a reintegra cetăţenii din diaspora, care au revenit acasă din străinătate pentru că şi-au pierdut locurile de muncă acolo, a specificat Maia Sandu.

În acelaşi timp, niciuna dintre aceste probleme nu poate fi soluţionată dacă nu reformăm justiţia, nu lichidăm corupţia sau nu consolidăm, inclusiv financiar, administraţia publică locală”, a specificat Maia Sandu.

Sandu şi-a exprimat opinia că „niciuna dintre aceste probleme nu poate fi soluţionată dacă nu reformăm justiţia, nu lichidăm corupţia sau nu consolidăm, inclusiv financiar, administraţia publică locală”.

Preşedintele şi-a exprimat recunoştinţa BM pentru „sprijinul constant al republicii în cadrul diferitelor programe de dezvoltare”.

Potrivit raportului, Arup Banerji a confirmat disponibilitatea BM de a susţine priorităţile de ţară ale Moldovei în cadrul programelor sale, în special menţionând reforma justiţiei şi modernizarea agriculturii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.