Acasă Politic DOC// Noi probe de implicare în spalarea de bani a 4 deputați...

DOC// Noi probe de implicare în spalarea de bani a 4 deputați PSRM, prin intermediul „Exclusiv Media” SRL

0

Deputatul Iurie Reniță face publice mai multe dovezi din care rezultă că deputații socialiști Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja, ar fi primit bani de la „Exclusiv Media” SRL, companie implicată în spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016.

Potrivit lui Reniță, pe lână cei 4  parlamentari ai PSRM mai sunt încă 17 socialiști care ar fi implicați în această schemă de spălare de bani, iar documentele se află deja la Procuratura Anticorupție ca probe despre implicarea lor. 

„Ca să vă convingeți cât de „integri și onești” sunt lăcustele politice ale lui Dodon, vă propun 4 documente, avându-i ca protagoniști pe 4 deputați fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja. Toți patru au demonstrat cu prisosință cât de aproape este statul Bahamas pentru partidul și conducătorul lor iubit. Toate aceste documente se află de mult timp la Procuratura Anticorupție ca probe concludente despre implicarea acestor 4 deputați (deopotrivă cu încă alți 17 psrm-iști) în faimosul dosar „Bahamas”, scrie Reniță pe pagina sa de Facebook. 

Din „Dispozițiile de Plată” prezentate de Reniță, reiese că Corneliu Furculiță a primit, pe 28 aprilie 2016, un împrumut de la „Exclusiv Media” SRL de 490.000 lei, Bolea Vasile, pe 11 aprilie 2016 – aceeași sumă, Odnostalco Vladimir, pe 22 aprilie – 450.000 lei.

Reniță subliniază că „nici unul din ei n-au declarat aceste împrumuturi de la „Exclusiv Media” SRL, deși legislația în vigoare îi obliga să facă acest lucru în Declarația de Avere si Interese în calitatea lor de deputați și funcționari cu demnitate publică”. „Unde au dispărut banii? Să ne spună Procuratura și instanța de judecată. Noi știm foarte bine unde au mers banii, o știe și Procuratura, doar că tace ca „mortul in păpușoi”!”

Cât ține de „Contractul de împrumut dintre Petru Burduja și „Exclusiv Media” SRL”, unde deputatul socialist este prezentat ca „Împrumutător”, rezultă că acesta a împrumutat companiei jumătate de milion de lei, bani care au ajuns la el prin prin filiera Bahamas. Dovedește acest lucru, faptul că însăși Burduja a fost cel care a semnat, în calitate de director al companiei contractul de împrumut de 1 milion 500 mii euro între “WESTERBY LIMITED” (Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova), document care confirmă spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016. Oferind acești bani ca „împrumut” companiei pe care o conduce, reiese că tot la el au ajuns banii spălați.

Amintim că, documentul respectiv a fost prezentat de Iurie Reniță în luna martie, anul curent. 

Parlamentarul anunță că în timpul cel mai apropiat va reveni cu „noi probe și documente despre spălarea de bani rusești prin filiera Bahamas de către „Exclusiv Media” SRL, condus de Corneliu Furculiță, consăteanul și cea mai de încredere persoană a lui Igor Dodon”. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.