Acasă Politic Maia Sandu, după şedinţa CSS: „Trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a...

Maia Sandu, după şedinţa CSS: „Trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera creşterea preţurilor”

0

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Consiliul Suprem de Securitate. Tema centrală a şedinţei CSS a fost situaţia macroeconomică curentă, precum şi principalele tendinţe şi provocări ale anului 2022.

Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naţionale a R. Moldova, instituţie care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilităţii preţurilor.


„Majorarea preţurilor la nivel internaţional e o cauză obiectivă pentru creşterea preţurilor în ţara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendinţă”, a spus şeful statului în cadrul şedinţei.


Drept urmare, CSS a recomandat Băncii Naţionale să analizeze efectele intervenţiilor sale de până acum şi să le corecteze, atunci când acestea nu sunt eficiente. Între timp, Guvernul urmează să continue politica de susţinere a categoriilor cele mai afectate de creşterea preţurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creşterea pensiilor şi a compensaţiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetăţenii să treacă mai uşor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătăţirii mediului de afaceri pentru a asigura o creştere economică robustă şi incluzivă”, a menţionat preşedintele Maia Sandu.

Șefa statului a convocat luni, 31 ianuarie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a discuta situația macroeconomică curentă, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.