Acasă Politic Maia Sandu anunță când vom avea un nou Guvern: Sarcinile principale

Maia Sandu anunță când vom avea un nou Guvern: Sarcinile principale

0

Preşedintele Maia Sandu a declarat că noul guvern va fi aprobat la începutul lunii august. Potrivit Infotag, ea a spus acest lucru joi seara în timpul unei emisiuni de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Cred că guvernul va fi aprobat la începutul lunii august. Va fi un guvern puternic capabil să rezolve sarcinile complexe, cu care se confruntă în prezent ţara”, a spus Sandu.

Răspunzând la întrebări, ea a spus că nu poate confirma sau nega faptul că vicepreşedintele partidului PAS, Natalia Gavriliţa va fi prim-ministru.

„Guvernul va fi format de către Partidul Acţiune şi Solidaritate. Se pot consulta cu mine, dar decizia este a partidului. Gavriliţa este implicată în acest proces, are o echipă puternică.

Este posibil să se implice în activitatea guvernului şi reprezentanţii societăţii civile, din diaspora. 

Nu trebuie să uităm că cetăţenii şi-au exprimat votul de încredere pentru PAS la aceste alegeri.

Prin urmare, PAS poartă toată responsabilitatea faţă de guvern, ei aprobă şi poartă responsabilitatea executivului”, a menţionat preşedintele.

Vorbind despre sarcinile care le are noul guvern, ea a evidenţiat din nou lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei. 

Ea a confirmat, de asemenea, intenţia de a efectua evaluarea externă a judecătorilor.

„Acest lucru va necesita adoptarea unei legi, o serie de modificări ale legislaţiei. Poate fi necesară şi modificarea Constituţiei. Să vedem dacă va exista o astfel de oportunitate, dacă alţi deputaţi ne susţin intenţiile”, a spus Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.