Acasă Economic Mai multe ONG-uri din sudul țării au primit granturi din partea UE

Mai multe ONG-uri din sudul țării au primit granturi din partea UE

0

Cincisprezece organizații ale societății civile din Regiunea de Sud a țării au devenit beneficiare ale Programului de granturi locale al Uniunii Europene. Suma totală a granturilor acordate este de 512 915 de euro, cu contribuții locale de circa 107 283 de euro, transmite Moldpres

În următoarele luni, organizațiile din sudul țării, beneficiare ale programului, vor implementa în localitățile lor proiecte menite să abiliteze cetățenii prin participarea activă și constructivă în procesele decizionale locale privind dezvoltarea durabilă (economică, socială, de mediu) și infrastructura serviciilor publice în comunitățile locale din raioanele Cahul, Cantemir, Cimișlia, Taraclia, Leova şi Căușeni.

„Prin intermediul acestor proiecte, cetățenii vor avea mai multe resurse și posibilități ca să-și realizeze visele la ei acasă. Sunt mândru că putem și suntem aici ca să susținem, cu asistența noastră, oamenii din Republica Moldova, pentru a avea un nivel mai bun de viață. Sunt multe inițiative în zona de sud și ne bucurăm că putem susține dezvoltarea acestei regiuni. Importanța colaborării societății civile cu autoritățile locale, asigurarea transparenței și bunei guvernări la toate nivelele, rolul important al mass-mediei pentru informarea cetățenilor, care sunt stăpâni în țara lor și beneficiarii finali ai serviciilor din partea administrației la toate nivelurile – aceasta este substanța societății moderne și a standardelor europene, care sunt și scopul asistenței noastre”, a relevat ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko.

La rândul său, Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, a estimat că „acordarea celor 15 granturi marchează doar începutul implementării proiectelor locale în Regiunea Sud”. „Scopul comun al tuturor partenerilor implicați este de a asigura sustenabilitatea inițiativelor locale și de a împuternici cetățenii să contribuie într-un mod semnificativ la procesul de creare și întreținere a serviciilor publice locale. Societatea civilă are un rol important de a promova furnizarea de servicii locale calitative, importanța accesării acestor servicii și crearea de parteneriate cu autoritățile publice locale în acest sens”, a spus Angela Ganninger.

Potrivit Mariei Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), abilitarea cetățenilor este un domeniu foarte important pentru Regiunea de Dezvoltare Sud, fiindcă în acest mod beneficiarii finali vor avea posibilitatea să fie instruiți în domeniile-cheie și vor obține capacități eficiente pentru a asigura durabilitatea proiectelor.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). În Regiunea de Dezvoltare Sud, partener al proiectului este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Nonguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

moldpres.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.