Acasă Economic MAI MICI, DAR MAJORĂRI: ANRE propriile tarife pentru consumatorii Premier Energy și...

MAI MICI, DAR MAJORĂRI: ANRE propriile tarife pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord

0

Tarifele pentru consumatorii Premier Energy  ar urma să crească de la 1,51 lei/kWh, la 1,92 lei/kWh și nu până la 2,78 lei așa cum solicita Premier Energy. Decizia a fost adiptată de către ANRE care a propus propriile calcule pentru populație.

Pentru consumatorii deserviți de FEE Nord, ANRE propune majorarea de la 2,04 lei/kWh până la 2,25 lei/kWh, în timp ce compania din nordul țării a cerut un tarif de 3,06 lei.

Noile tarife vor fi discutate public până în data de 14 februarie.

După scumpirea energiei electrice din februarie, în primăvară vom avea o nouă majorare, în condițiile în care Centrala de la Cuciurgan intenționează să majoreze prețul energiei electrice livrate Republicii Moldova.

Or, ministrul Spînu afirmă că va discuta reprezentanții INTER RAO pentru a amâna majorarea costului energiei livrate. Centrala de la Cuciurgan asigură 80% din necesarul de curent al Republicii Moldova, iar 20% este acoperit de CET-urile locale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.