Acasă Economic BERD: Economia moldovenească îşi va reveni în 2021, iar PIB-ul va crește

BERD: Economia moldovenească îşi va reveni în 2021, iar PIB-ul va crește

0

BERD consideră că economia moldovenească îşi va reveni în 2021 după criza pandemică, iar PIB-ul va creşte cu 4,5%. Potrivit Infotag, aceste de date au fost comunicate într-un nou raport revizuit în iunie „Perspectivele economice regionale” (Regional Economic Prospects in the EBRD Regions).

Într-o raport similar din septembrie 2020, experţii BERD au prezis o creştere a PIB-ului Republicii Moldova până la 3,5%.

Într-un nou studiu, aceştia au menţionat că economia Moldovei se va recupera în 2021 după reducerea de 7% din 2020, pe fundalul cererii crescânde de export şi a unei redresări a consumului gospodăriilor din ţară.

„Indicatorii pe termen scurt sugerează că economia moldovenească în 2021 are tendinţe de redresare. Remitenţele din străinătate prin bănci au fost cu mult mai mari în ianuarie-aprilie, constituind 39,1% în raport cu aceeaşi perioadă din 2020. În primul trimestru producţia industrială a crescut cu 17,1%. Exporturile s-au majorat cu 5,6%, datorită creşterii cerinţei de pe piaţa UE. Inflaţia anuală în luna mai a fost de 3,1%, ceea ce este sub obiectivul de 5%”, este menţionat în document.

Ţinând cont de acest lucru, experţii BERD prezic o creştere în 2021 a PIB-ului din Moldova până la 4,5%, iar în 2022 până la 4%.

Dosarul Infotag: FMI prevede, de asemenea, creşterea economiei moldoveneşti în 2021 până la 4,5%. Ministerul Economiei şi Infrastructurii este mai optimist, estimând 6%, iar Banca Mondială este mai prudentă, a prognozat o majorare cu 3,8%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.