Acasă Justiţie Captură de țigări la Cahul: Mandate de arest pentru persoanele reținute

Captură de țigări la Cahul: Mandate de arest pentru persoanele reținute

0

Cele 6 persoane reținute marți pe dosarul capturii de 179 cutii cu țigări Ashima, în raionul Cahul, au primit mandat de arest pentru 30 de zile. Despre aceasta anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Menționăm că în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, în una din localitățile din raionul Cahul, polițiștii au confiscat un microbuz ticsit cu 179 de cutii cu țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Potrivit poliției, marfa urma să fie transportată prin contrabandă, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, ar rezulta că acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la un preț de 800 euro pentru o cutie.

În cadrul operațiunii, 6 persoane au fost reținute.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.