Acasă Alegeri 2020 MAEIE anunță că pentru turul II, unele secții de votare din străinătate...

MAEIE anunță că pentru turul II, unele secții de votare din străinătate își vor schimba adresa

0
Cetateni ai Republicii Moldova asteapta sa intre la vot pentru alegerile prezidentiale la sediul Consulatului General al Republicii Moldova de la Iasi, duminica, 1 Noiembrie 2020.Inquam Photos / Liviu Chirica

Până la sfârşitul săptămânii, rechizitoriul electoral va fi transmis în toate secţiile de votare din străinătate. Asigurarea a fost dată de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Dumitru Socolan în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului.

Oficialul a mai declarat că în prezent se lucrează intensiv la înlăturarea carenţelor care au fost admise în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Am examinat atent cauzele care au dus la formarea rândurilor mari şi imposibilitatea de a vota toţi. Se lucrează pentru relocarea unor secţii de votare, suntem în dialog permanent cu autorităţile din statele respective”, a subliniat Dumitru Socolan, citat de TRM.

Este absolut important să reuşiţi să organizaţi procesul pentru concetăţenii noştri de peste hotare, care după cum am văzut au dorinţă mare de a participa la aceste alegeri, fapt care nu ne rămâne decât să-l salutăm”, a conchis premierul Ion Chicu.

Turul II al alegerilor prezidenţiale vor avea loc în data de 15 noiembrie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.