Acasă Comunicate de presă Liviu Vovc contestă refuzul de a trage la răspundere pe Nichiforciuc și...

Liviu Vovc contestă refuzul de a trage la răspundere pe Nichiforciuc și Mizdrenco, care au încălcat regimul de autoizolare

0

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a contestat în instanță o decizie privind refuzul tragerii la răspundere contravențională a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Mîzdrenco.Se întâmplă după ce, la 11 iunie, la ședința plenară a Parlamentului s-au prezentat deputații Vladimir Mîzdrenco și Eugeniu Nichiforciuc, care au neglijat măsurile de combatere a pandemiei punând sub risc întregul Parlament, transmite un comunicat al Platformei DA.

Astfel, deputații au încălcat ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 412 din 17.04.2020, care prevede ca persoanele cu forme ușoare ale infecției cu Covid 19 cu testul de control negativ, continuă autoizolarea timp de 14 zile, subliniază în comunicat formațiunea. În aceeași zi Liviu Vovc a sesizat MAI să verifice acest fapt și în cazul în care se constată încălcările, aceste persoane să fie sancționate. De asemenea a solicitat informații de la ANSP cu privire la data CÂND aceste persoane au fost testate negativ. La 22 iunie ANSP a confirmat faptul că cei doi deputați încă trebuiau să stea în izolare. Dar, contrar ANSP, MAI NU a constat nicio încălcare comisă de cei 2 deputați, accentuează Platforma DA.

 „Cel mai grav este că MAI nici nu a avut intenția de a examina sârguincios sesizarea mea: scrisoarea care mi-a fost adusă la cunoștință recent cu privire la refuzul de atragere la răspundere contravențională a celor doi, a fost semnată la 31 iulie. Însă pe 6 august în adresa mea a fost expediată citație pentru a mă prezenta la Sectorul de Poliție pe 12 august.Observăm că colectarea probelor a început doar după ce agentul constatator mi-a transmis o citație pentru a fi audiat (după emiterea refuzului). Mai mult ca atât, faptul că ANSP confirmă încălcarea de către deputați a regimului de autoizolare, iar agentul constatator nu a găsit nicio abatere de la lege, iarăși denotă faptul că, de fapt, nu a avut loc o atare colectare a probelor, deoarece nu a fost solicitată opinia organului de specialitate în domeniul sănătății, care ar putea confirma sau infirma cele relatate de către mine în sesizare.Voi contesta această decizie în instanță. Toți trebuie să fie egali în fața legii, indiferent de funcția pe care o dețin (deputat, prim-ministru sau președinte)”, a comentat Liviu Vovc. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.