Acasă Social LIVE// UPDATE: Protestul veteranilor. „Călăii, care au dat indicații ca veteranii de...

LIVE// UPDATE: Protestul veteranilor. „Călăii, care au dat indicații ca veteranii de război să fie bătuți și reținuți, să-și ceară scuze”

0

UPDATE 11:55 O participantă la manifestație a anunțat că protestatarilor li se vor alătura și agricultorii care sunt nemulțumiți de situația economică.

UPDATE 11: 40 Veteranul Anatol Macovei a denunțat acțiunile poliției de la protestul din 16 iulie. „Călăii, care au dat indicații ca veteranii de război să fie bătuți și reținuți, să-și ceară scuze. Dar deasupra lor stau Voicu și Chicu care le-au dat indicații. În stânga Nistrului locuiesc aceeași oameni ca și noi, dar sunt conduși de bandiți, care nu achită taxe, fură gaze și energia achitată de noi, sug sângele nostru mai departe”. Totodată el a făcut un apel către politicienii din opoziție să se unească. „Lăsați ambițiile să facem curățenie la noi acasă. Pentru asta ne trebuie unitate”. Veteranii au criticat și felul în care guvernarea gestionează criza pandemică. „R. Moldova este pe primul loc la COVID în lume. Ne-au izolat de lume. Se așteaptă al doilea val. Această guvernare o să ne anunță stare de urgență și o să ne țină în casă”.

UPDATE 11:05 „Noi suntem poporul – Dodon e trădătorul!”, scandează protestatarii. 

UPDATE 10:37 Veteranii se află în fața Parlamentului și cer demisia lui Igor Dodon și a Guvernului. Ei îl acuză pe președintele Igor Dodon că acționează în detrimentul intereselor R. Moldova.

Vasile Crețu, din satul Hagimus, și-a exprimat indignarea față de acțiunile de joi ale poliției împotriva protestatarilor.

„Noi respectăm distanța, dar Dodon a respectat? Acesta e președinte? Ocupanții ne-au închis toate drumurile, nu putem intra în sat. Eu nu pot să știu ce se va întâmpla cu mine. În fiecare dimineață îs filmat, cu binoclul se uită la mine”.

Veteranii au tinut un minut de reculegere in memoria celor care au luptat si au cazut in razboiul din 1992. 

UPDATE 10:30 Constantin Covrig: Ne aflăm într-o dictatură polițienească, a hoților și tâlharilor, a kulioacelor, care nu ne reprezintă. Rămân în vigoare revendicările cerute joi. Am ieșit în piață că ne-a împins mizeria. Știrea inițială:Veteranii de război au anunțat un nou protest pentru duminică, 19 iulie, ora 10:00, în centrul Chișinăului. Ei cer demisia actualei guvernării și scandează lozinci anti Dodon. Ei sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile admit instalarea posturilor ilegale de către regimul separatist de la Tiraspol în zona de securitate. Totodată, veteranii cer condiții sociale mai bune pentru cei care au luptat în diferite războaie.

Un protest similar care a avut loc joi, 16 iulie, s-a încheiat cu altercații între veterani și poliție. Forțele de ordine au aplicat forța fizică asupra unor protestatari.

Ministerul de Interne a avertizat în ajun că ar putea sista sau întrerupe forțat protestul dacă vor fi admise violențe.

Amintim că regimul separatist de la Tiraspol, doar în ultimele luni, a instalat cel puțin 37 de noi posturi de control ilegale, sub pretextul pandemiei de coronavirus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.