Acasă Politic LIVE// Ședința CMC: Demiterea șefului Autosalubritate pe ordinea de zi. Ion Ceban:...

LIVE// Ședința CMC: Demiterea șefului Autosalubritate pe ordinea de zi. Ion Ceban: În 2019, Eugeniu Axentiev a încasat un salariu lunar de 62-65 de mii de lei

0

Consiliul Municipal Chișinău s-a reunit într-o nouă ședință de lucru. Pe agendă sunt 27 de puncte, printre care și raportul în privința demisiei Direcțieie Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md.

Raportul de demisie a acestuia a fost prezentat de primarul capitalei. Ion Ceban a declarat că analiza activității acestuia a arătat abateri grave.

„Grupul de lucru a constatat neglijențe, neprofesionalism în gestiunea groapei de gunoi de la Țânțăreni și a recomandat demisia dlui Axentiev. Noi am avut auditul, vineri, sâmbătă și luni, și din acest raport se propune demisia lui. Noi am avut cheltuieli și mai suportăm cheltuieli acum cu Țânțăreni din cauza neglijenței”, a mai spus Ceban.

Primarul capitalei mai spune că auditul a arătat că Eugeniu Axentiev și-a atribuit un salariu de cel puțin 5 ori mai mare decât cel de funcție și sunt mai multe întrebări față de gestiunea economică a întreprinderii și achizițiile acesteia.

„În 2019 a ridicat un salariu de 750 de mii de lei, lunar iese vreo 62-63-64 de mii. Dumnealui singur și-a atribuit astfel de sume prin prime, când salariul de funcție este de 12 mii de lei. Alte neregularități țin și de norma de 500 ml pe zi de lapte pentru angajați, le-a transformată în unt pe lună. Serviciile de spălare au fost contractate de terți, chiar dacă întreprinderea are propriile capacități. Mai sunt neclarități cu achiziția pieselor de schimb”, a mai declarat Ion Ceban.

„La 27 iulie la Întreprinderea Autosalubritate a parvenit informația că un incendiu a pornit la gunoiștea Țânâăreni pe o suprafață de 20 metri pătrați și situația este sub control, însă ulterior s-a demonstrat că suprafața era de cel puțin 50 de metri pătrați, iar conducerea Autosalubritate, nu a raportat conducerii primăriei acestui lucru”, a menționat juristul primăriei.

Vedeți mai jos ordinea de zi a ședinței CMC din 11 august 2020.

Ordinea de zi a CMC, 11 august by Ziarul de Gardă on Scribd

sursa: zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.