Acasă Politic ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi va candida la alegerile prezidențiale

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi va candida la alegerile prezidențiale

0

Renato Usatîi a decis să candideze la prezidențiale. Anunțul a fost făcut chiar de dânsul, cu puțin timp în urmă.

”Moldova are nevoie de un președinte, nu de un culiok boțit”

Renato Usatîi a candidat și în cadrul scrutinului prezidențial din 2014 de pe listele Partidului PATRIA, însă atunci a fost scos din cursa electorală din motiv că a folosit mijloace bănești cu provenienţă din străinătate.

În aprilie 2015, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi s-a adresat la CtEDO prin care a contestat eliminarea sa din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Usatîi a solicitat să se constate încălcarea dreptului individual la alegeri libere privind dreptul de „a alege și de a fi ales”, iar la începutul lunii august Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a emis hotărârea prin care i-a dat câștig de cauză.

Până acum, despre intenția de a candida la funcția de șef de stat au anunțat Maia Sandu, Octavian Țîcu, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.