Acasă Politic Litvinenco: ”Semnătura lui Gațcan pare a fi falsificată”. Deputatul are două versiuni

Litvinenco: ”Semnătura lui Gațcan pare a fi falsificată”. Deputatul are două versiuni

0

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Partidului Acțiuni și Solidaritate, Sergiu Litvinenco enunță că cererea de depunere a mandatului de către Ștefan Gațcan, trezește suspiciuni. Potrivit acestuia, această cerere a fost scrisă de socialiști iar semnătura ar putea fi falsificată.

Sergiu Litvinenco explică că în opinia sa această cerere este suspectă atât în ceea ce privește semnătura, modul ei de prezentare dar și faptul că nu sunt cunoscute circumstanțele în care aceasta ar fi fost scrisă și semnată, dacă a fost semnată de către deputatul Gațcan.

Legat de această cerere, sigur am avut întrebări. În mod normal acest lucru trebuie să-l investigheze procurorii. Dar din ceea ce vedem noi dintr-o parte, mie mi se pare că această cerere a fost scrisă de către socialiști nu de către domnul Gațcan și cel mai probabil, domnul Gațcan a fost fie impus să o semneze, fie a doua opțiune el nici nu a semnat-o dar ăștia i-au falsificat semnătura. Pentru că dacă te uiți în cererea anterioară care este datată cu o zi înainte este aceeași semnătură. Vă dați seama, oamenii când semnează, nu pot face exact aceeași semnătură două zile la rând. Semnătura oricum diferă un pic. 

Deputatul a mai menționat că în cazul reproduceri semnăturii, aceasta oricum diferă față de precedenta. Acest lucru însă nu s-a întâmplat și în cazu lui Gațcan.

Sunt Chestii minore dar oricum semnătura diferă. Deci din punctul meu de vedere, cel mai probabil este una din aceste două opțiuni. Verdictul final evident trebuie să-l dea procurorii. Ei trebuie să cerceteze în ce măsură așa numita cerere de demisie a domnului Gațcan a fost depusă de către dumnealui fără a exista împrejurări de intimidare sau alte motive în care ar face ca intenția să nu fie una autentică. Deci intenția manifestată de parlamentar în momentul depunerii acestei cereri de demisie. 

Mai mult, Litvinenco a ținut să specifice și faptul că anunțul despre cererea de demisie a fost făcut de Furtuliță și nu de cel vizat.

De obicei, atunci când deputații depun cerere de demisie, anunță personal lucrul acesta. Organizează un briefing, spun că da, într-adevăr am depus o astfel de cerere de demisie, de ce am depus o astfel de cerere de demisie. Ori în cazul domnului Gațcan, lucrul acesta nu s-a întâmplat. A ieșit Furculiță și a spus că Gațcan a depus cerere de demisie. 
De unde noi știm că de exemplu că nu a stat cineva acolo cu pistolul la tâmplă și i-a spus: ia și semnează că altfel noi te împușcăm.” a declarat Litvinenco.

 Amintim că primarul municipiului Bălți, Renat Usatîi a declarat că deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost bătut și scos din Republica Moldova. Versiune confirmată și de deputații Pro Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.