Acasă Anticipate 2021 Litvinenco, după decizia Curții de Apel: ”Este o victorie. Așteptăm de la...

Litvinenco, după decizia Curții de Apel: ”Este o victorie. Așteptăm de la CEC să între în legalitate”

0

Deputatul Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea Comisiei Electorale Centrale, privind deschiderea a 146 de secții de vot peste hotarele Republicii Moldova, obligând instituția să dea curs solicitării Ministerului de Externe, care a cerut 192 de secții. Într-o postare pe o rețea de socializare, Litvinenco scrie că decizia magistraților este o victorie pentru cetățenii R. Moldova.

„Curtea de Apel Chișinău a declarat parțial ilegală hotărârea CEC de deschidere a 146 de secții de votare în diasporă. CEC trebuie acum să adopte hotărârea prin care să decidă deschiderea a nu mai puțin de 190 de secții de votare așa cum a propus Ministerul Afacerilor Externe.
Este o victorie a cetățenilor Republicii Moldova – atât a celor de acasă, cât și, mai ales, a celor din diasporă. Așteptăm acum de la CEC să intre în sfârșit în legalitate”, a comentat Litvinenco.

Precizăm că recent, Curtea de Apel Chișinău a admis parțial plângerile depuse de mai mulți concurenți electorali privind constituirea secțiilor de votare în străinătate. 

Astfel, prin decizia Curții de Apel Chișinău, Comisia Electorală Centrală este obligată ca să își modifice Hotărârea și să aprobe deschiderea a cel puțin 190 de secții de vot în diasporă pentru anticipatele din 11 iulie, așa cum era indicat în avizul Ministerului de Externe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.