Acasă Sport Lionel Messi a primit sentința cu privire la acuzațiile de fraudă și...

Lionel Messi a primit sentința cu privire la acuzațiile de fraudă și spălare de bani! Ce a hotărât instanța

0

Lionel Messi a fost achitat, vineri, în Spania, după ce a fost acuzat că a spălat bani prin fundația sa de caritate. Pe lângă asta, argentinianul a mai fost acuzat de fraudă dar și de alte fapte de ordin fiscal.

Lionel Messi a fost declarat nevinovat după acuzațiile de fraudă și spălare de bani

Potrivit judecătoarei Maria Tardon, investigațiile care au avut loc în ultimii doi ani de zile nu au demonstrat nicio încălcare a legilor fiscale. Aceasta a declarat că a fost ”o investigație complexă și epuizantă”, în care activitatea criminală a acuzatului nu a putut fi demonstrată.

În acest caz, Lionel Messi, tatăl său, Jorge Messi, și fundația de caritate a argentinianului au fost achitați.

Plângerea a fost depusă în 2019, de Federico Rettori, un argentinian care a lucrat la fundația lui Messi. El l-a acuzat pe fotbalist că a comis mai multe încălcări ale legilor fiscale, fraudă și spălare de bani, prin intermediul fundației sale.

Potrivit ESPN, Rettori susținea că fondurile care ar fi trebuit să fie folosite pentru acțiuni sociale de către fundație erau retrase și folosite în scopuri proprii. În afară de asta, el a mai susținut că fundația nu depunea anual declarațiile fiscale.

Echipe cu tradiție au revenit pe prima scenă a fotbalului românesc! Hai duminică în Digi Online să vezi de la 18:30 UTA Arad vs. Farul Constanța și de la 21:30 Rapid vs. Chindia Târgoviște.

Fundația Leo Messi a fost creată în 2009. În anul 2016, aceasta a fost acuzată de fraudă în Spania, iar fotbalistul a fost nevoit să plătească o amendă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.