Acasă Alegeri 2020 Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip: „Felicitări președintelui ales Maia Sandu”

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip: „Felicitări președintelui ales Maia Sandu”

0

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, le-a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor care au ieșit masiv la vot atât în țară, cât și peste hotare „Felicitări președintelui ales Maia Sandu! Mobilizarea extraordinară de astăzi arată că oamenii au așteptări mari”, menționează politicianul, citat de IPN.

Potrivit lui, mobilizarea mai arată că oamenii își doresc schimbarea, schimbarea nu doar a președintelui, ci și schimbarea guvernării. „E de datoria clasei politice să nu-i dezamăgească, să găsească înțelegere pentru a rezolva problemele oamenilor”, menționează Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

Partidul Democrat, care nu a avut propriul candidat la alegerile prezidențiale, nu și-a exprimat sprijin pentru vreun concurent electoral înscris în cursă. Cu o săptămână înainte de turul doi de scrutin, democrații au anunțat retragerea reprezentanților săi în Guvernul Chicu. Pavel Filip declara că retragerea miniștrilor este „pentru a oferi posibilitatea noului președinte să construiască o colaborare eficientă cu legislativul și executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de către cetățeni”.

După procesarea a 99,72% din procesele verbale ale secțiilor de votare din Republica Moldova, Maia Sandu iese învingătoarea alegerilor prezidențiale. Conform datelor preliminare ale CEC, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate acumulează 57,53% din sufragii, iar candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, – 42,47%.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.