Acasă Justiţie Licitații trucate la Agenția Rezerve Materiale: Bănuiții, aduși în instanță

Licitații trucate la Agenția Rezerve Materiale: Bănuiții, aduși în instanță

0

Directorul adjunct și un șef de direcție de la Agenția Rezerve Materiale au fost aduși astăzi, 5 aprilie în fața instanței de judecată de către mascați.

Judecătorii vor cerceta aplicarea măsurii de arest preventiv în privința bănuiților de trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicii de milioane pentru bugetul de stat.

Directorul Agenției Rezerve Materiale, Marin Lisî, a declarat pentru TV8, că perchezițiile au fost desfășurate doar la domiciliul bănuiților și în birourile acestora și dă asigurări că instituția va coopera cu ancheta.

„Despre ce fapte nu sunt la curent, vom coopera cu ancheta, declarăm toleranță zero actelor de corupție. Merge vorba de careva presupus abuz în serviciu”, a spus directorul ARM, potrivit căruia cei doi bărbați activează la agenție de circa 12-13 ani.

Bărbații sunt bănuiți că ar fi aranjat totul – de la licitațiile de achiziție a păcurii, până la cele de grâu, zahăr și autospeciale.

De exemplu, în cazul achiziției a 30.000 de tone de grâu, în 2022, s-a acceptat o ofertă mai scumpă cu 11 milioane de lei. 

Iar pentru anul 2023, s-au cumpărat 400 de tone de zahăr în valoare de peste șase milioane de lei, fără publicarea prealabilă a unui anunț, conform legii, totodată, a fost ales doar un singur agent economic. 

La fel, în această perioadă, s-au procurat 16.000 de tone de păcură, prin aceeași metodă de favorizare a unui agent economic, iar în actele de recepționare s-a indicat o cantitate mai mică decât cea livrată de facto.

Ambii inculpați pledează nevinovați.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.