Acasă Comunicate de presă Legume și fructe cu nitrați: 250 de kg de varză, nimicite de...

Legume și fructe cu nitrați: 250 de kg de varză, nimicite de ANSA

0

500 de kilograme de legume cu un conținut de nitrați peste limita admisibilă au fost depistate de inspectorii ANSA. Aceasta după ce în perioada 19-25 septembrie, au fost efectuate controale inopinate în baza anchetelor de serviciu.

Astfel, în urma examinărilor, 1 lot de varză de 250 kg a fost supus nimicirii prin aplicarea metodei mecanice, iar 1 lot de 250 kg cartofi a fost permis pentru utilizare condiționată în furajarea animalelor, după aplicarea tratamentului termic.

Totodată, în derulare sunt 3 anchete de serviciu, probele fiind supuse investigațiilor repetate, în scopul stabilirii conformității lotului pentru consum în contextul implementării Programului de monitorizare.

Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSA) mai anunță că în perioada 1-25 septembrie, în urma investigațiilor de laborator, au fost identificate 33 de loturi de produse vegetale de import ce indicau depășirea limitei maxime admisibile (LMA) la conținutul de nitrați.

Este vorba despre 6 loturi de cartofi, 17 loturi pepene galben și 10 loturi pepene verde (cantitatea totală de 569,6 tone).

Din numărul total de loturi neconforme provenite din import, 20 sunt supuse investigațiilor repetate în scopul stabilirii conformității lor, iar 13 au fost declarate conforme după investigarea repetată.

La fel, pentru încălcarea cerințelor normative pe acest domeniu au fost întocmite 5 procese-verbale cu privire la contravenție.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.