Acasă Extern Kirill Budanov: Moscova știa despre pregătirea atacului de la Crocus

Kirill Budanov: Moscova știa despre pregătirea atacului de la Crocus

0

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene Kirill Budanov a declarat că serviciile ruse de informații știau din timp despre pregătirea atacului terorist de la Crocus, relatează Meduza.

Kremlinul ar fi cunoscut încă de pe 15 februarie. Ar fi permis acest lucru să se întâmple, potrivit Kievului, pentru că au subestimat amploarea a ceea ce se va întâmpla sau pentru „a elimina acum mai mulți oficiali”, scrie newsmaker.md

„Cel puțin pe 15 februarie 2024, Rusia știa despre pregătiri. Vă spun mai multe, această informație a trecut prin departamentul de informații al grupului din Siria. De acolo a plecat la Moscova. Și să nu spună povești, că într-un mod ciudat totul s-a materializat din gol”, a comunicat șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării ucrainean Kirill Budanov.

Potrivit lui Budanov, Kremlinul știa de unde vor ajunge militanții în Federația Rusă și prin care două țări.

„De ce au permis acest lucru să se întâmple – există mai multe versiuni. Prima este, după cum la ei se obișnuiește, lupta între „turnuri” pentru a elimina acum mai mulți oficiali. O altă versiune este că ei au subestimat de fapt amploarea a ceea ce se va întâmpla. S-au gândit că va fi mai local și au vrut să dea vina pe Ucraina pentru tot”, a declarat Budanov.

„Chiar dacă acesta este un inamic, nu aprob în principiu actele teroriste împotriva civililor”, a conchis șeful serviciilor de informații militare ucrainene. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.