Acasă Justiţie Judecătorul Mihai Murguleț, la un pas de a fi pedepsit din nou...

Judecătorul Mihai Murguleț, la un pas de a fi pedepsit din nou de CSM

0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a încercat marţi iarăşi să-i înainteze pedeapsă disciplinară judecătorul Mihai Murguleţ, care a vorbit anterior despre abuzurile din sistemul judiciar. Potrivit Infotag, după discutarea acestei probleme, a fost luată decizia de amânare a acestei măsuri.

După schimbarea puterii din iulie 2019, Murguleţ a vorbit despre presiunea asupra judecătorilor, precum şi despre abuzurile din sistem. Judecătorul Ghenadie Pavliuc şi preşedintele filialei judecătoriei Chişinău, Radu Ţurcanu au înaintat plângeri la CSM, în care l-au menţionat.

Raportorul pe această temă a fost prezentat de membrul CSM Carolina Mihailută-Ciugureanu. În cadrul şedinţei de marţi, ea a spus că lui Murguleţ i-au fost aplicate 20 de sancţiuni disciplinare. După efectuarea unui control disciplinar, 12 dintre ele au fost unite în una singură, în urma căreia i-a fost aplicată mustrare. Celelalte opt au fost unite în două dosare, în baza unuia dintre ele, în februarie 2020, Mihai Murgule a fost demis din funcţia de judecător.

Murguleţ a încercat să facă recurs împotriva deciziilor comisiei de disciplină în cadrul unei şedinţe a CSM. La 1 martie, el a cerut să fie amânată examinarea cazului său, explicând acest lucru prin faptul că nu a primit toate documentele necesare de la comisia disciplinară. El a cerut, de asemenea, ca cei patru membri ai CSM, care au fost numiţi la 17 martie 2020, să fie recuzaţi. Ei au refuzat şi au insistat să audieze cazul judecătorului în absenţa acestuia.

Membrii CSM Nina Cernat şi Anatolii Galben au spus că, în acest caz, se vor recuza pentru ca „CSM să nu încalce drepturile fostului judecător”. Aceştia au subliniat că vor putea face apel la Curtea de Apel împotriva deciziei CSM. Ca urmare, a fost decisă amânarea examinării cazului pentru o altă şedinţă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.