Acasă Alegeri 2020 Joi- record de contaminări, vineri- miting pentru Dodon! Când ambițiile personale contează...

Joi- record de contaminări, vineri- miting pentru Dodon! Când ambițiile personale contează mai mult decât propriul electorat

3

În ultima zi a campaniei electorale, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, la Chișinau , zeci de persoane au participat la marșul anunțat de Partidul Socialiștilor în sprijinul candidatului Igor Dodon, care duminică se va confrunta cu liderul PAS, Maia Sandu. Asta în condițiile în care joi,  Moldova a înregistrat un record de contaminări cu COVID-19, într-o singură zi fiind consemnate 1331 de cazuri  și 19 morți. Dar parcă și pandemia nu mai contează atât de mult, când esti gata să faci orice pentru a nu pierde fotoliul de președinte, transmite SafeNews.md cu referire la disinfo.md.

Organizatorii spun că au venit mii de manifestanți, deși Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis evenimentele publice cu participarea a mai mult de 50 de oameni. În ciuda restricțiilor, puțini oameni purtau mască de protecție, iar dacă și aveau, o foloseau incorect. De distanțare socială, nici vorbă!

Susținătorii lui Igor Dodon au expus în voie drapele roșii și pancarte pe care se putea citi „Nu închiderii școlilor”, Nu lichidării raioanelor”, „9 mai – ziua Victoriei”. S-a scandat „Victorie!”, „Moldova!” și „Dodon președinte!”

În cadrul mitingului, Igor Dodon a cerut din nou alegeri generale anticipate, după cele prezidențiale. El a susținut de asemenea că votul de duminică ar fi și pentru păstrarea familiei și a „valorilor noastre” creștine.

În cererea trimisă primăriei Chișinău,  PSRM anunțase pentru vineri o participare de până la 20 de mii de oameni. Mulți din participanții la mitingul electoral al socialiștilor purtau mască, dar păstrarea distanței sociale a fost ignorată, după cum arată și imaginile corespondentului Europei Libere.

Manifestații electorale similare au fost organizate astăzi în mai multe localități, printre care Fălești, Glodeni sau Comrat.

Joi în Republica Moldova s-a înregistrat un număr record de noi contaminări cu COVID-19. Într-o singură zi au fost consemnate 1331 de cazuri noi. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 86.038 de cazuri. S-au înregistrat de asemenea 19 noi decese provocate de COVID-19,  iar capitala rămâne, pe departe, regiunea cea mai afectată și în „cod roșu” de alertă din cauza pandemiei. Ceea ce presupuse o serie de limitări mai severe ale vieții sociale, purtarea obligatorie a măștii și păstrarea distanței sociale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

3 COMENTARII

  1. Mai în glumă, mai în serios, s-ar putea de spus şi astfel: spitalul de la Costiujeni îşi aşteaptă pacientul temporar rătăcit în politica moldovenească…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.