Acasă Economic Japonia va oferi R. Moldova 27 de milioane de dolari

Japonia va oferi R. Moldova 27 de milioane de dolari

173
0

Japonia va oferi țării noastre 27 de milioane de dolari SUA pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei și industriei alimentare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în urma unei întrevederi de rămas-bun cu Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, care își încheie mandatul în țara noastră.

Oficialul moldovean a mulțumit ambasadorului pentru contribuția personală la fortificarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit modernizării țării noastre, fapt pentru care președinta Maia Sandu, la propunerea MAEIE, i-a conferit „Ordinul de Onoare”.

„În cadrul întrevederii am fost bucuros să primesc notificarea oficială din partea autorităților de la Tokyo privind aprobarea de către Dieta Națională a Japoniei a unei asistențe financiare de aproximativ 27 de milioane de dolari, anunțată în cadrul vizitei șefei statului în Japonia, sumă care urmează a fi oferită țării noastre prin intermediul organizațiilor internaționale pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare și care au drept scop reducerea impactului asupra țării noastre al războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a spus oficialul moldovean.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here